Curs ECDL Start Gratuit
Site-ul oficial CeMPRES
Lista consultantelor antreprenoriale - consiliere gratuita in judetul tau
Comunicate de presa
Macroaria Femeia si studiu

Lansare CeMPRES

Crown Plaza - Bucuresti
Poza lansare proiect CeMPRES

Lansare CeMPRES

Crown Plaza - Bucuresti
Poza lansare proiect CeMPRES

Macro-aria "Femeia si viata cotidiana"

05:30 Reporter: CeMPRES 0 Responses
Poate sunteti curiosi si vreti sa aflati in detaliu ceea ce inseamna macro-aria "Femeia si viata cotidiana", din cadrul Centrului Multimedia de Promovare si Resurse in Egalitate de Sanse.
In articolul de mai jos au fost prezentate pe scurt cele 5 macro-arii ; acum urmeaza sa vorbim despre fiecare in parte.

Cum am gandit "Femeia si viata cotidiana"?

Ei bine, in primul rand, viata cotidiana ne-a dus cu gandul la timpul liber si la cel petrecut la serviciu. 
Intr-o prima faza, am vrut sa facem cateva sectiuni dedicate gospodinelor: retete culinare - insa ne-am gandit ca acestea se gasesc prin toate revistele si oriunde pe internet. Nu se duce lipsa cand vine vorba de mancare si retete. Pana la urma, gospodinele sunt inventive si se descurca in orice imprejurari, iar viata cotidiana a unei femei nu se invarte in jurul unei tigai. Asa ca, ne-am hotarat la o baza de date care sa contina cafenele, restaurante si baruri.
Adresele SPA-urilor, a salilor de fitness, cluburilor, cinematografelor, salilor de jocuri, dar si de lectura (pentru cei pasionati) au fost incluse intr-un articol "Unde ne petrecem timpul liber?". Acolo o sa gasiti organizate pe orase, cateva dintre cele mai populare locatii pentru relaxare si distractie. Astfel, nu trebuie sa va mai plimbati peste tot pentru a gasi locatia potrivita.

Am luat in considerare si hobby-urile: cateva sfaturi in legatura cu acestea, idei si lucruri practice.

"Turism in Romania" - o sectiune unde o sa gasiti principalele orase turistice din Romania. Unde mergem vara? Dar iarna? Locatii potrivite pentru fiecare anotimp.

O sa avem o arie dedicata chiar si parintilor: cum sa iti planifici vacanta sau timpul liber cu copiii? Separat de aceasta sectiune, avem si o baza de date a creselor, gradinitelor si serviciilor de menaj, grupate pe regiuni. 

..si pentru ca am vorbit prea mult deja despre timpul liber, ne-am gandit si la realizarea catorva articole, care sa contina materiale informative, cu privire la:
- programul de lucru flexibil (metode de lucru flexibil: part time, jobshare, flexitime, munca on call, pe proiect etc) impreuna cu modele de contract si legislatie;
- cum poti derula o afacere de acasa, fara sa mergi la birou.


Nu suna bine? Un loc unde gasesti multe informatii utile, spunem noi. Daca aveti alte propuneri, insistam sa ni le spuneti! Cu ajutorul dumneavoastra, putem crea o comunitate prietenoasa si informata!








Read more...

Centrul Multimedia - cele 5 macro arii

06:52 Reporter: CeMPRES 0 Responses


Dupa cum bine stiti, in cadrul proiectului CeMPRES va exista un centru online, care incorporeaza 5 macro arii:

1. Femeia si antreprenoriatul
2. Femeia si munca
3. Femeia si studiul
4. Femeia si viata cotidiana
5 Sanatate si securitatea muncii pentru femei

Cele 5 categorii reprezinta, in esenta, 5 site-uri. Acestea vor contine o varietate de informatii, precum:
  •  informatii despre organizatii si institutii care la nivel national, regional si local care ofera orientare si asistenta pentru cautarea unui loc de munca sau a auto-ocuparii;
  • detalii privind Agentiile pentru Ocuparea Fortei de Munca (ce sunt, ce fac, servicii oferite), agentiile de plasament,
  • va pune la dispozitie on-line diverse instrumente (CV ; bilant de competente, interviul,etc.) necesare in integrarea pe piata muncii
  • instrument de informare, consultanta si asistenta, pus la dispozitia femeilor care doresc sa transforme o idee intr-o afacere proprie (cum sa devii intreprinzator, care sunt procedurile/pasii pentru a initia o afacere/a se auto-ocupa, unde se pot gasi informatii, asistenta, etc.)
  • teste on-line (a propriilor capaciati antreprenoriale)
  • ghid al profesiiilor si al oportunitatilor acestora pe piata muncii, ghid al universitatilor, programe de masterat,etc
  • o lista de formatori care ofera cursuri de calificare/recalificare, cursuri de formare profesionala, de specializare, de perfectionare, organizatii, centre, institutii de formare, cum sa alegi cursul adecvat, etc.,
  • informatii privind  programe de formare finantate, subventii, burse, burse sociale, sprijin in servicii sociale pentru participarea la cursuri, etc.
  • politicile de armonizare a echilibrului intre viata de familie si viata profesionala, flexibilitatea muncii:cu exemple, metode, bune practici, legislatia muncii,etc.
  • sanatate si securitate in domeniul muncii si nu numai.

 Acest centru va putea fi accesat de orice persoana care doreste sa acumuleze cunostinte despre cele enumerate mai sus si sa fie la curent cu noutatile din diverse domenii. Cu ajutorul CeMPRES puteti sa va re-organizati modul si stilul de viata, sa va imbunatatiti capacitatea de lucru si sa faceti alegeri mai usoare si de durata in viata profesionala si cea de familie.

Va vom anunta de disponibilitatea acestui centru, speram noi cat mai curand!





Read more...

Facebook

Alte proiecte

CeResAR - antreprenoriat rural

Harmony - armonizarea vietii profesionale cu cea de familie

EcoAlternative - gandeste verde, traieste verde

EcoRural - pentu o viata mai sanatoasa

EcoManager - performanta ecologica a IMM-urilor

EcoForce - dezvoltarea stabila a regiunii transfrontaliere intre Romania si Bulgaria

Linkuri utile

ADDS - pagina oficiala a formatorului

Cautare

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro